Saturday, June 19, 2010

Hari2 Yang Sibuk!!

Huhu.. Sedar tak sedar dah lama tak post entry baru. Sgt2 bz bkejar ke sana ke mari.

Minggu lepas (12hb) aku jadi pengapit masa Farah kawen. Sepatutnya 13hb pun aku ikut rombongan penganting bertandang ke umah pengantin lelaki tp bangun pagi2 tu badan panas gile.. Org demam bola aku pun nak demam gak huhu

Atas: Saat2 menanti utk diijabkabulkan.. ;)
Bawah: Aku melaksanakan tugas dgn dedikasi sbg seorg pengapit ekeke



15hb aku & family dtg Bangi. Tujuan asal nak jemput abg aku sekeluarga balik dari Indonesia, tp dah alang2 dtg sini, time cuti sekolah pulak so berbondong2 laa aku, mak abah & Along sekeluarga dtg ke sini. Mula2 sampai terus gi Alamanda. Petang tu pulak gi Mines kejap.

Esoknya pulak baru gi umah abg aku kat Desa Pinggiran Putra. Asalnya nak tunggu skali kat airport tp sbb flight dia lambat sgt, kul 10+ mlm, so decide jumpa hari ni je kat umah dia. Sembang2, lepas lunch kitorg gi IOI Mall kat Puchong. Malamnya pulak buat makan2 skit sekali laa abg Ngah aku balik & celebrate birthday anak sdara aku, Hafiz. Meriah sgt2!

Anak2 sdara aku hepi gile main kat playground JJ :D

Atas: Tgh tak sabar2 tunggu nak potong kek..
Bawah: The birthday boy, Muhammad Hafiz




Atas & bawah: Semua org excited nak tgk & main2 dgn baby Arasyh


Hari Khamis pulak, gi jalan2 kat Melaka. Kali ni aku, mak abah, Along sekeluarga & Da sekeluarga yg gi. Bayangkan 7 org dewasa & 4 org kanak2 sumbat dlm Wish hehe sibbaik Bangi-Melaka tak jauh mana. So bjalan2 laa kitorg dgn sesungguhnya. Dari Kota A Famosa ke Istana Kesultanan Melaka, dari Memorial Pengisytiharan Kemerdekaan ke Restoran Asam Pedas Selera Kampung, dari Muzium Samudera ke Medan Samudera utk beli belah, hinggalah naik Malacca River Cruise & Menara Taming Sari. Last skali mjamu selera di muara Sg Duyung :D

Atas: A Famosa..
Bawah: Excited betul diorg naik beca! Hehe



@ Muzium Samudera..


Atas: Drama sebabak atas kapal haha ;P
Bawah: Asyiknya masing2 masa naik cruise..



Atas: Tiba2 ahli rombongan btambah hehe thanks to
Abg Masri sbb sudi entertain kami :)
Bawah: Posing spesel dari anak2 sdaraku..


Dalam Menara Taming Sari, tgh ready nak naik atas..
Jgn kata budak2 ni, aku pun bdebar nak naik huhu


Hari Jumaat, aku kuar pulak lepak2 dgn Ain & Una. Konon2 nak tgk wayang tp xjadi. So gi kedai makan & bersembang berjam2 lamanya. Sedar tak sedar, pekerja kedai tu dah tutup lampu beri signal dah nak tutup kedai haha ;P

Ptg td dah pun selamat sampai ke Temerloh. Apapun, cuti kali ni mmg sgt memenatkan, tp meriah & sakan habis!! \(^-^)/


Special pose from me hehe.. Peace! ;)


1 komen:

iDAN said...

Melaka... emm! sensitif abg tengah pening Kak Mila sibuk nak pindah kerja di sini!

Berjarak lagikah kami!.