Monday, February 23, 2009

Tags, Tags & Tags...



Aku hutang tag dgn Efa, Izyan & Eppy.. but since tag ‘several facts bout me’ tu dah include dlm tag yg kedua, so aku combine aje… hehe

TAG 1

1. Do u think u are HOT?
Definitely not! I’m just an ordinary girl with a warm heart hehe not that hot & not that cold lah.. ;)

2. Upload a fav pic of you

3. Why do u like this picture?
This is the brightest smile & the happiest moment had been captured ever! Still remember those feelings back then.. :)

4. When was the last time u ate pizza
About 2 weeks ago.. Eating Golden Fortune Cheese Crown with extra cheese @ Pizza Hut.. Yummy & super duper delicious! :D


5. The last song u listen to?
Menceceh Bujang Lapuk by the Orchestra of Tashkent..

6. What are u doing right now besides this?
Dengar lagu..

7. What name u prefer besides yours?
None.. I love mine even people always confused my name with ‘Khatijah Yahya’ hehe

8. People to tag
None coz everybody I’ve known seems already tagged by others hehe



TAG 2

Tagged by Izyan..

* Here are the rules
List these rules on your blog

1) Share 7 facts about yourself on your blog
2) Tell 6 unspectacular quirks of yours
3) Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs
4) Link the person who tagged you
5) Leave the comment for each blogger


7 facts about myself

1. Suka nyanyi
Huhu.. Kebanyakan org yg kenal aku mmg tau sgt ttg ni :) Aku suka sgt nyanyi2.. Sekadar suka2 & mhiburkan hati sendiri hehe Suka aku nyanyi, sedih aku nyanyi, risau aku nyanyi.. :D Masa makan & tido je aku x nyanyi laa.. :P Plus, aku mencintai bidang seni. Cane marah atau majuk pun aku dgn mereka2 yg involved dlm bidang tu, aku tetap akan kembali kerana seni :)

2. Lone ranger
Aku kurang gemar menunggu & aku lebih2 lg tak suka/kurang selesa org tunggu aku. So aku lebih suke gerak ke mana2 sorang2. Lebih mudah & menyenangkan. Lgpun slalunye apa yg aku minat tak menarik minat org lain & kdg2 apa yg org lain suka, tak menarik perhatian aku :) Kdg2 ade betulnya.. Single is simple, double is trouble hehe

3. Straight to the point
Aku suka bterus terang. Aku x suka sembunyi2. Klu aku x suka, aku cakap aku x suka. Klu aku suka, aku gtau yg aku suka. Kalaupun aku x melahirkannye dgn kata2, aku akan menzahirkannye melalui riak muka atau perbuatan. Tp aku bukanlah org yg mudah x suka dgn sesuatu atau seseorang. Slalunye aku akan pk dulu kot2 la aku je yg rasa camtu. Org lain ok je kan.. So aku jelah yg bermasalahnye.. Hehe plus pada org2 atau hal2 tertentu, aku akan berlapik atau berkias gtau yg aku x suka & selebihnya aku wat x kesah je slagi aku boleh hehe

4. Punctual
Aku sgt menepati masa. Itu yg aku boleh jamin pd sesape yg bjanji nak jumpa aku. Bukannya apa, aku dah terbiasa. Sejak kecik lg aku dah diasuh menghargai masa. Dulu lg la.. Klu kelas tambahan kul 2.30 ptg, kul 2 ptg aku dah sampai sekolah hehe Cuma sejak aku masuk skolah menengah, matriks & kt U je aku cube utk x smpai terlalu awal sbb aku akan bosan menunggu. Meeting kul 9 leh mula kul 10.30pg huhu Klu aku bjanji secara individu, aku akan cuba smpi on time ataupun awal 1-2 minit. Tp tu semua klu xde aral yg melintang laa :) Tupun klu aku rasa aku dah tsiap lewat, aku dah jd kalut semacam.. Pdhal bile sampai waktunye, org yg dinanti2 masih belum tiba pun lg huhu.. Tp klu aku yg panggil utk meeting, aku akan marah betul klu sape2 dtg lewat tanpa alasan munasabah.. Hishhh..

5. Marah
Sebenarnya susah sgt nak tgk aku marah atau marah2. Aku x suka pun marah2 ni.. Tp bile smpi satu tahap yg aku rasa nak marah sgt, aku akan menangis.. Aku pun xtau aku nangis tu sbb sedih ke, sbb geram sgt tp x terluah ke, kecewa ke atau ape.. Tp besenye klu aku rasa bengang atau nak marah sgt dgn sesape, aku bawak2 tido je hehe & slalunye pas bangun tido aku akan cool down. Then aku akan try settlekan without being emosional & unstable :) So klu tgk aku diam semacam je, toksah laa rajin2kan diri menegur.. Silap2 aribulan kena tempias lak hehe

6. Love nature
Aku suka sgt dgn alam!! :D Aku suka bulan mengambang & aku boleh merenung bulan berjam2 lamenye.. Pun aku sgt sukakan ombak & pantai. Malah ombak & pantai ni sgt sinonim dgn aku sbb ada byk cerita disebaliknya.. Slalunye klu aku rasa serabut, tensen, marah, sedih atau nak layan blues, ke pantai laa tempat terawal yg aku tuju.. Aku akan duduk berjam2 lamenye sambil menghayati irama ombak menghempas pantai yg amat merdu di pendengaran aku, memerhatikan ombak dgn megah bgulung2 namun kemudiannya pecah di bibir pantai menjadi buih2 kecil lalu hilang entah ke mana & laut lepas seluas mata memandang yg bisa menenangkan hati & perasaan aku… :) Heee cam jiwang eh? :P

7. Basically organized
Aku cermat & teliti dlm wat sesuatu. Tp kdg2 org nampak tu sebagai cerewet. Aku x kesah pun org nak kata aku cerewet ke ape sbb bg aku, cermat & teliti tu akan menghasilkan kesempurnaan :) Betul, nothing nor nobody is perfect but at least kite leh berusaha ke arah kesempurnaan itu kan? Apepun aku tetap menyedari hakikat bahawa hanya Allah saja yg Maha Sempurna :) Cane2 pun, percaya atau x, bila cermat & teliti dlm melakukan sesuatu perkara, semua kerja akan jadi lebih mudah. Tp bukanlah semua perkara aku wat dgn cermat & teliti pun. Mane yg mudah, kita permudahkanlah. Mana yg susah, kita cubalah jadikan ianya mudah tp bukan amik mudah!! Right? ;)
.
8. Tak cerewet bab makan
Aku dah terbiasa tak memilih makanan. Wpun makan nasik sekadar dgn kicap & telur dadar, aku siap boleh tambah nasik lg. Tu lom campur klu ada ikan goreng & sambal kicap @ sambal tempoyak!! Mmg lauk lain x berusik hehe Klu xmakan nasik 3-4 hari pun aku masih boleh bertahan wpun hanya mkn roti. Infact aku prefer mkn roti drp mkn nasik.. Owh aku sgt laa suka mkn apa2 yg ada cheese cam cheesy wedges & prawn macaroni with cheese! & bg sesapa yg rapat dgn aku, mesti diorg tau yg aku ni gila sushi hehe & klu nak list ape yg aku suke makan, smpi esok lom tentu abis hehehe ;P
.
9. Ungu & hitam
Ni warna2 feveret aku! Aku pantang nampak mende2 yg kaler ungu ni.. Klu tgh jalan2 tpandang je baju warna ungu ke selendang ke, mesti aku akan tertoleh secara automatik haha Skrg ni pun dari sikat, hairband, jam, tuala, kasut, sampai laa ke laptop skin aku warna ungu hehe baju tu xyah ckp laa kan.. :D Hitam pulak byk dlm koleksi baju, seluar, tudung & kasut aku. Warna universal kan.. ;)

10. Oldies
Aku suka sgt dengar lagu2 lama.. Xde laa lagu klasik sgt tp lagu2 sekitar 80an gitu. Lagu2 yg aku suka antaranya nyanyian P Ramlee, Sudirman, Raja Ema, Razis Ismail, Norshila Amin, & Francesca Peters. Siap CekguBH penah kate, singgah kat blog aku ni cam dgr KlasikFM! Huhu.. Apepun ni x bmakna aku x suka lagu2 yg terkini. Cuma aku rasakan lagu2 skrg kurang bkualiti & kurang mesra pdengar berbanding lagu2 dulu. Aku layan je sume genre lagu kecuali hard rock, black metal, & yg sama waktu dgnnya.. Sakit/pening kepala bila dgr lagu yg muziknya bising & penyanyinye terjerit2 huhu.. Lagi ttg pilihan lagu2 kesukaan aku kat entry ni: Pilihanku...
.
.
6 unspectacular quirks of mine
.
1. Aku suka gosok2 atau sapu bawah hidung aku. Kdg2 x gatal pun. Pun kdg2 aku sendiri x sedar yg aku wat camtu haha.. Ni lebih kurang cam garu2 kepala laa wpun xgatal... Habit dah kot hehe
.
2. Aku akan basuh kaki tiap2 kali masuk ke umah & sebelum masuk ke dalam bilik wpun aku kuar umah kejap sesangat [contohnya utk jemur kain @ amik surat]. Tah.. rasa cam bdebu & cam miang je kaki nak cemarkan umah atau dlm bilik especially atas katil..
.
3. Masa skolah dulu aku sgt laa anti dgn subjek kimia huhu wpun cikgu kimia aku sgt best mengajo, ntah nape laa klu dlm kelas @ mase exam aku jd blur huhu.. Markah ujian kimia aku jrg2 laa kaler biru uhuk! Alih2 masa kat U aku dpt course Kimia Analisis & Persekitaran [haa amik ko!!] sbb masa kat matriks aku dah mula minat subjek kimia especially kimia organik.. :D Bila jumpa balik cikgu kimia aku & gtau aku amik course kimia, sungguh dia x caya!! Hehe
.
4. Aku agak cerewet bab2 kebersihan. So setiap kali aku gunakan toilet terutamanya tandas awam, aku akan pastikan tgn aku bsabun. & dek certain toilet x provide sabun, aku sentiasa standby wet tissue dlm kereta @ handbag aku.. Plus, aku x suka tandas duduk!!
.
5. Wpun dah kurang 1 organ dlm badan aku, aku masih belum tergolong dlm kategori OKU huhu tanggal 15 Oktober 2001, aku telah selamat dibedah utk membuang appendiks aku yg dah pun pecah lepas 3 hari warded kat 2 hospital di 2 buah negeri yg berlainan.. :D
.
6. Aku klu tido kena gak peluk something cane2 pun.. Xkira laa bantal ke, kusyen ke, bantal peluk/golek ke.. Rasa cam kekok semacam je klu tido x peluk pape. Dulu2 masa duk kat hostel, selimut aku tu laa yg aku gulung2 wat peluk hehe

And... the tag goes to : Ruby, Farah, Syaza, Alya, & sape2 yg sudi nak wat.. Tiada paksaan ye.. ;)


Hmm.. 2 dah langsai, just 1 more to go.. Sabo ye Ruby... :D




2 komen:

mount_dweller said...

taw xpe...tingai 1 tag lg tuh..hehe~

- just me - said...

mount_dweller,

ye.. tau.. tp byk sgt tag so kena wat satu2 hehe