Tuesday, June 17, 2008

Quick Update... Edited!

Aku nak update tp kepala aku sakit.. So aku letak gambar dulu, cite kendian. Later!

* * *
Edited Version..
.
29 Mei hingga 9 Jun yg lalu, SUKMA 2008 dah pun selamat diadakan di Kompleks Sukan Negeri Terengganu. Aku pun sempat jugak le menyelit2 g tgk persiapan & bbrp acara sukan yg ada. Kat bawah ni gambar2 sekitar raptai sempena perasmian SUKMA 2008 pd 30 Mei yg lepas.





Stadium Tertutup Terengganu

* * *

Actually, psinggahan kat stadium tu tak dirancang pun. Kitorg sebenarnya on da way nak ke Taman Budaya Kuala Ibai. Malam ni ada persembahan teater lg. Kali ni Teater Muzikal Kanak2 Ali Baba dibawa ke pentas oleh 8 orang pelakon cilik berbakat besar.
.
Dulu teater yg sama pernah dipentaskan kat Istana Budaya (IB) pd 2006 dgn kehadiran Aznil Nawawi serta 40 pelakon kanak2 sebagai penyamun. & malam ni giliran Kuala Terengganu mjadi penutup tirai psembahan teater Ali Baba di 3 buah negeri selepas dipentaskan 3 malam berturut2 di Seremban & Kuantan. Mmg syok abis laa tgk teater ni. Pujian harus diberikan pd koreografi yg sgt baik dlm teater ni. 2 thumbs up utk teater Ali Baba!! \(^-^)/




Saat2 Kassim Baba nak kena kerat 18!! Hehe

Penyamun2 dlm tempayan

Habis dah.. Selesai... :D

Tunggak utama teater Ali Baba

Dalam syok2 tgk Ali Baba tu, tiba2 berlaku kegemparan & audiens kecoh kejap. Ingatkan gimik ape, upe2nye siling dewan terbuka & nyaris jatuh. Petugas2 yg berhampiran segera menenangkan keadaan & meminta penonton yg duduk di bawah siling tersebut beralih ke tempat lain. Wpun distracted kejap tp pementasan teater kanak2 Ali Baba pd mlm tu tetap mendapat tepukan gemuruh di akhir persembahannya.. :)

For more info, visit: Ali Baba to music (klik)

5 komen:

manje said...

salam

bahayanye... huhu kot siling tu timpa orang kat bawah... ada lak yang kene saman :)

- just me - said...

Salam manje.. :)

Tu laa pasal.. Mmg bahaya.. Tp sibbaik malam tu takde sape2 yg cedera & siling tu x jatuh ke bawah. Huhu.. Wat suspen jek..

BaniHassim said...

Huhu...
cambesh je Ali BABA...
Ganu skg dah besh kot (I guess!)...

Bile nak abis ni Ja??

BaniHassim said...

er...
summore...
Just suggestion, blog ni musti lagi best kalau ko letak chatbox...
Lagi berseri kalau ader linklist,blog kwn2 ko...
Kan??
Muehehe...saje je, bagi cdgn...

Ok???
Chiow!

p/s: I've added u in my list...

- just me - said...

banihassim:

First & foremost, selamat dtg ke belantara aku yg x seberapa & thanks sbb add aku dlm list ko :)

Teater Ali Baba aritu bukan mcm best lg dah, mmg best laa.. Superb! Rugi ko x tengok.. Gi tgk teater2 tu kan, tingat zaman2 kita praktis 'Patung2' tp xjadi tu huhu Maya & Megat kan?? ;P

Ganu tu general sgt kot tp KT indeed more interesting. Ada Mydin Mall & Giant (tumpuan dak2 UMT g shopping skrg, x main laa g kat Sabasun, Astaka & The Store dah hehe), ada Masjid Kristal kat Taman Tamadun Islam, kat Pulau Kambing tu depa kc nama Waterfront (cam gempak laa skit hehe), & plg penting McD & Secret Recipe dah ade kat KT lps 6 tahun aku kat sini ekekek

Haa soklan cepumas :D Aku kan mcintai kustem/umt, tu yg aku ske lama2 kat cni hehe xde la, labwork aku byk sangkut laa.. chemical xde laa, alat rosak laa, kena bgilir laa, kena tambah data laa.. Iskk mcm2 laa lagi.. Tu yg aku x abis2 lg ni.. Will do, soon :D

Ttg cdgn ko tu bkn aku x pk.. Ade gak hajatnye nak letak chatbox, linklist & segala.. Tp mslhnye blog aku ni x dikenali ramai pun.. :) aku pun x invite & kabor kat sesapa sgt hehe.. Pun aku xkenal ramai rakan blogger. Tu yg aku maleh nak letak tu.. Takut nnt chatbox aku byk debu & sawang dr berorang hehe But still aku akan letak satu hari nnt lebih2 lg klu ko janji ko nak meriahkan chatbox aku hehe ;D

Oh ye, slmt tunggu surat posting! ;)