Saturday, January 17, 2009

Perang!!!

Di sebalik kebanjiran kisah kekejaman puak zionis di bumi Gaza, di sebalik lambakan 'Wedding of the Decade' Mawi & Ekin, tak kurang sensasinya 'perang' kempen, poster & bendera rentetan pilihanraya kecil Parlimen Kuala Terengganu (KT) hari ini. Bermula drp hari penamaan calon pd 6 Januari lepas, bandar KT mula sesak dgn kehadiran org ramai yg entah dari mana huhu..

Aku menjangkakan hari ini bandar KT tersangat laa sesaknya. Confirm traffic jammed teruk gila. Menurut akhbar Berita Harian hari ni, sebanyak 36 pusat mengundi telah dibuka pd jam 8 pg td dgn kehadiran pengundi yg dtg sejak seawal jam 7 pg. Huhu semangat sungguh!! 3 calon yg bertanding adalah Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh (BN), Mohd Abdul Wahid Endut (PAS), & Azharudin Mamat @ Adam (calon Bebas).

Nyata pilihanraya kecil Parlimen KT ini mengundang perhatian ramai berikutan persoalan & ramalan hangat ttg siapakah yg bakal menggantikan arwah Datuk Razali Ismail (BN) yg telah meninggal dunia pd November lepas. Yg pasti, road block merata2 kat KT termasuklah satu di sempadan negeri Pahang-Terengganu. Juga dimaklumkan seramai 3000 anggota polis ditempatkan di sini bg memastikan keselamatan & kelancaran program sepanjang tempoh berkempen. Huihh dasat!!

Nak tau dasat tak dasat nye perang kempen, poster & bendera kat KT ni, tgk sendiri kalau tak pcaya..



.
Gambar2 ni kebanyakannya diambil di sekitar Bukit Besar, Pasir Panjang, & jugak Bukit Bayas..
.



Kat area Chendering & Kuala Ibai pun leh tahan gak 'perang' nye huhu..

.
.
Tp yg paling best, yg ni! [Kredit to isuhangat.blogspot.com]



Agak2 sape laa yg menang nanti ek? Sama2 laa kita tunggu & lihat....
.
.

2 komen:

Alakay said...

salam...
thanks for the update..i botul2 dah ketinggalan dah psal plihanraya KT..hehehe

biarlah yg menang tu orang yg betul2 dapat menunaikan tanggungjawab sebagai pemimpin yg beriman dan beramal soleh..insya'allah :-)

- just me - said...

Takde hal.. small matter :)

Bukan senang nak jd pemimpin. Selalunya tpaksa bkorban lebih drp org lain. Yg penting pemimpin yg baik adalah pemimpin yg ikhlas & amanah dlm menunaikan tanggungjawabnya..

Oh ya, result dah kuar. PAS menang pilihanraya kecil Parlimen K Terengganu semalam. Moga2 tak timbul laa isu rumah dah siap, pahat masih berbunyi huhu..