Tuesday, May 11, 2010

Penantian Berakhir...

Smalam jam 1 pagi baru aku masuk tdo. Antara lena dgn tidak, jam 3.50 pg aku terjaga. Berpeluh2. Panas. Nak sambung lelap, mata nyata degil tak mdengar kata. Otak pulak ligat bfikir ttg persediaan utk 'hari penentuan'..

Sudahnya aku bangun, mandi & ngadap laptop. Baca apa2 yg patut. Support mana2 hujah yg longgar. Sedar tak sedar, ayam dah berkokok. Hari dah siang..

Aku mula cemas. Tak yakin, gemuruh, sakit perut, semua ada. Lesu pulak tak cukup tdo..

Jam 9 pg aku dah ke sana. Setup pape yg patut. Jam 10 semua org dah ada. & lebih kurang jam 10.20 pg segala2nya bermula..

Alhamdulillah... Syukur, syukur, syukur....

Lepas sejam stengah 'btempur', akhirnya keputusannya dikabarkan padaku.

"Cik Khadijah, tahniah! Anda telah berjaya & lulus dalam ijazah sarjana anda dgn beberapa modifikasi pada tesis."

Spontan bgenang air mataku. Hari & saat2 yg ku nanti setelah sekian lama akhirnya tiba jua..

Penantianku bertahun2 ternoktah sudah. Namun hari yg baru pula bermula.

Maka dgn rasminya hari ini aku dah sah bergelar PENGANGGUR TERHORMAT :)

7 komen:

uglybeautyme said...

kak ieja
alhamdulillah
and congrats!:D
sendu dlm tawa:D
akhirnye
sume slesai.amiiiiiiiiiin~

hamiDahRecKs said...

congrates!penantian berakhir..like mine..menanti mau balik mesia..best kan perasaan itu!

efa fairuz said...

ya Allah, aku plak yg syahdu.. 5 thn babe, bukan skejap kan.. alhamdulillah, tahniah skrg ko dah ade master.. skit2 lg kene usaha cari keja plak la ehehehe.. not to worry la, rezeki ada di mana2.. ;)

- just me - said...

ruby,
mekasih.. :)
betul kan? pjalanan ni penuh sendu & tawa. Allah je yg Maha Mengetahui..
mekasih sudi kongsi ketawa dgn aku selama ni :) rindu kat korang seme!

recks,
huhu tak tergambar dek kata2 perasaan tu! anyway thanks.. :) this time aku plak doakan ko lekas2 balik mesia :D

efa,
hoo tgk angka 5 tu dah rasa gugur jantung aku beb! ;P tp macam2 aku blaja dlm tempoh 5 tahun ni, bukan yg bkenaan dgn master aku je.. mudah2an pengalaman & pengetahuan tu semua mematangkan aku..

nanti kita jumpa kita nangis sesame eh? hehe ;) & berkat doa ko murah laa hendaknya rezeki aku nak/dah kerja nanti :)

think n thanx said...

tahniah...jumpa blog ni x sengaja tapi berminat sgt camne nak tau the way sambung masters...amik course apa?

- just me - said...

think n thanx,

thanks :)
amik course environmental engineering. biasanya klu nak apply master kena prepare proposal utk hantar kat sekolah siswazah & cari siap2 supervisor mana yg kita nak buat master tu

iDAN said...

...telah ada master bila ada upaya berkira-kirlah ambik PhD pula tak kiralah dalam usia berapa!...

belajar tidak pernah mengenal usia!