Tuesday, July 3, 2007

Jejak Infiniti...

Aku suka betul dgn bulan.. Sejak sblm cite 'Tentang Bulan' lg.. :)

Jgn tanye kenapa sbb aku susah nk nyatakan sebabnya.. Yg pasti, melihat cahaya purnama yg memancarkan serinya ke serata alam bisa mbuatkan aku gembira, bisa mbuatkan aku teruja, sering mbuatkan aku damai, malah kdgkala mbuatkan hatiku syahdu... Ahh, alangkah indahnya ciptaan tuhan yg satu ini.... :)

Apepun aku nk pulang ke kampung esok.. Maka dgn itu jugak bmakna belantaraku ini tpaksa ditinggalkan buat seketika.. [Tinta tlg tgk2 kan ye?? Jgn biarkan sunan porak perandakan belantara jiwaku yg satu ini!! Hehehe jgn mara aa sunan? ;)]

Aku xsure lame mane aku akan bpergian.. Mungkin smpi cik tinta settle dgn labwork2nye baru aku pulang smula ke sini utk myambung pjuanganku yg masih belum selesai kot..?? Hehe.. Mungkin laa.. Mungkin jugak lebih awal drp tu.. Xpasti.. But one thing for sure, i'll see u around when i'm around.. ;)

So, hingga ketemu lg!! (",)v

* * * * * * * * * * *

Ibarat pungguk rindukan bulan - begitulah aku diibaratkan. Akulah yg sering merayu, terkenang dan merindu. Akan ku harung segala dugaan, onak dan duri, akan ku jejak segala denai di setiap ceruk lembah mahupun lurah, dari puncak gunung ke pesisir pantai, dari hutan belantara ke gurun nan gersang, tetap akan ku tempuh meski ribut tengkujuh mahupun terik kemarau. Aku yakin bahawa detik utk pertemuan itu pasti akan tiba nanti...

16 komen:

13may said...

salam....sunan suruh datang sini:D

Sunan_Jati said...

ah.. bykla...
ooo... guna aku punye ceh...!

Sunan_Jati said...

weh..xmau hapdet blog dah ka?!

Sunan_Jati said...

Biar aku beritahu kau tentang hidup. Hidup itu adalah… sangkar yang kosong dan tali yang tak berhujung. Hidup itu adalah kehidupan. Bukannya kebekuan… atau kepatungan… ataupun kekayuan. Hidup itu adalah gerak; gerak hati dan nadi.. gerak tangan dan kaki.. gerak melepaskan diri.. Justeru kita harus bertindak dengan kepala. Bukan dengan dada terbuka. Bukan dengan mata yang tuli dan telinga yang buta. Mulut tak sekuat kepala. Cakap hanya boleh didengar.. tapi sekarang orang bertanya siapa yang berkata.. dan bukannya apa yang dikata.. Itulah yang lebih penting. Selebihnya, kau tahulah sendiri..!!!!"

Sunan_Jati said...

wahhahaha..
buat onar tmpt dier....
:P

Sunan_Jati said...

ooo kata aku porak porandakan tmpt hang yer.. heheh:P
weh... hang ni pugguk rindukan bulan ka?
heheheheh... patutla pasai asyik termenung jer... !

KYORA said...

yes, i love moon too.. apparently we always fall for something that cant be reached kan? but then again, falling doesnt mean needing pun.. *sigh*

Sunan_Jati said...

dimana ada bulan distu ada mentari..
bila mentari menyinari terangla alam maya nih..
luasnya alam maya tak mampu utk diterokai..
kecilnya diri xdpt manusia sedari..
bila mana mati menghampiri barulah rasa kerdilnya diri...
disaat nyawa dihalkum... ucaplah kalimah syahadah...

kesimpulan... pad butang baju aku mana da?
heheh!

- just me - said...

13May:
salam.. jemputlah masuk.. :) ahlan wa sahlan!

sunan:
1. hehehe.. jgn mara aa... ;P

2. bukan xmo update sunan, aku ade kt kg nih.. susah skit nk online.. xpe2, aku kc mase yg byk utk ko wat onar kt sini hahaha ;D

3. " ah.. bykla...
ooo... guna aku punye ceh...! "

hahahaha ;P

4. klulah aku boleh diibaratkn bagai pungguk rindukan bulan... ye sunan, aku memang begitu! ;) tp tmenung bukan sebarangan... hehehe

5. amboi sunan, ko copy paste dr mane lak kata2 tuh? :D best2.. amalkan slalu ye? huhu :P

ttg butang baju ko, nnt aku mintak tlg sherlock holmes carikan.. tupun klu die ade masa laa nk handle kes2 tpencil mcm ko nye kes nih ekekekek ;P

Kyora:
heee.. tingat mase kite lepak kt pantai teluk ketapang.. di bawah sinaran bulan.. siap baring2.. iskk sronok2!!!

Sunan_Jati said...

komen no 4 bukan aku tulis la herannya...!

Sunan_Jati said...

hapdetla...

komen satu lagituh aku baut khas utk hang.. tapi hang kata aku copy apste.. sedih weh..!!
komen butang baju tuh!
:P

tintaHati said...

Wehhh sejak bila hang pa buat onar kat sini?? ;P

Maaf ya, aku sibuk dgn lab tak sempat nak ziarah...adesss

Sunan_Jati said...

oo dah hapdet... slamat berhujung mggu yer.. peace sister peace...
insha allah moga cuti hujung mggu slamat selalu...!

tintaHati said...

tlg update yer... ;P

Sunan_Jati said...

tlg update yer... ;P

- just me - said...

sunan:
1. Sunan, tgk betul2.. aku komen utk komen ke4 ko.. bukan utk komen kyora yg ke4 tu sbb komen tu aku komen last skali. Skian, maceh :)

2. Ye ye aku dh update dh ni.. dh gtau kan aku susah nk update klu blk kg. Kt umah aku xleh access i'net :P

Hmm ko tulih komen tu khas utk aku ke?? Hmm.. Nk aku rase tharu ke nih? :D ok laa... Wah sunan, tharunye aku dgn kata2 ko.. Maaflah aku kate ko copy paste.. Jgn mara ye sunan?? ;)

Komen utk butang baju ko: "no komen" huahuahua...

tintahati:
Ooo bz eh? Xpe2, dh agak dh.. :)

tintahati & sunan jati:
YE YE AKU NAK UPDATE LAA NI... :P