Tuesday, July 24, 2007

My First Tag.. :D

Not officially tagged by Yo tp xpelah, suka2 nak wat.. Hehe afterall this is my first tag :D

4 THINGS

1. 4 kerja yg aku penah wat:
Aku start ada part-time job masa aku cuti semester kt KUSTEM. Tahun 2003 menyaksikan aku buat pertama kalinye jd baby-sitter hahaha Kebetulan pengasuh anak kakak aku nk blk ke kg dia kt Sarawak, so aku yg x bsalah mjadi mangsa keadaan :D & lepas2 drp tu pun, klu aku cuti sem je aku akan ‘dikerah’ utk jd baby-sitter hehe

Then aku penah terima bayaran masa aku jd instructor & konduktor koir KUSTEM. Aku xanggap yg aku bkerja & dpt gaji tp aku lebih consider bayaran tu sbg saguhati hehe.. Keje aku yg seterusnye, aku tlg Pn Laili meniaga kt bazaar Ramadhan yg aku lebih suka gelarkan PARAM (PA-pasar, RAM-ramadhan) hehe.. Pn Laili masak mcm2 jenis lauk & pcuci mulut utk juadah berbuka, aku tlg jaga gerai jek.. Xtlg masak pun hehe Tp yg plg penting, aku tlg perabihkan lauk-pauk yg xabih tiap2 ari pas tutup gerai ahaks! ;P

Last skali, aku keje dgn Pak Ngah kt cc. Duit yg aku dpt masa keje kt cc ni laa yg byk cover financial aku masa mula2 aku wat master kat KUSTEM. Bile kenang2kan smule rase syahdu laa plak sbb sem 1 ni laa yg aku rasa plg tough & plg mduga kesabaran… Tp di sebalik sume tu, masa aku keje kt cc ni jugak le aku start tulih blog utk mengisi masa lapang [hehe ;P] & memulakan episod baru dlm hidup aku dgn ‘mr zuet’.. :)


2. 4 cite yg aku leh tgk berulang2 kali:
Tak lain & xbukan, mestilah cite Pendekar Bujang Lapok!! Hee suke sgt cite tu.. Lagu2 dlm tu sume sedap2 nak2 plak lagu feveret aku Bulan Dipagar Bintang & Maafkan Kami ada dlm cite tu hehe & dialog plg pemes dlm cite tu mestilah “Cobaaaannn.. Not to forget cane pendekar2 bujang lapok baca ‘iseng’ ttg segala mambang & dialog “Eni…!! Angkat kain hujan..!! Jemuran dah turun…” Ahaks! Suke! Suke!! \(^-^)/ Tp boleh dikatakan cite2 P Ramlee mmg aku suka tgk byk2 kali.. Xjemu2!! :D

Cite Legally Blonde pun aku tgk byk2 kali. Hee pun suke sesgt dgn cite ni.. Almost tiap kali tgk cite ni, aku akan rasa meremang bulu roma bile Elle Woods (lakonan Reese Witherspoon) kc ucapan masa majlis graduation dia.. Semangat oooo… :D Next, dr Hollywood kita beralih ke Bollywood. Kabhi Khushi Kabhie Gham - cite yg aku tgk byk kali gak. Dulu hampir sume lagu2 dlm filem ni aku hafal & lagu feveret aku ialah Bole Chudiyan & You Are My Sonia :D Sanggup lak tu aku turun dr Kuala Pilah ke KLCC semata2 nak tgk cite ni! Hahaha.. Last but not least, The Little Mermaid. This movie is my favourite Disney’s cartoons ever! Mungkin aku suka cite ni sbb lagu2 dlm ni best kot especially lagu Under the Sea :D

3. 4 tempat aku penah tinggal:
Aku dilahirkan di Temerloh & aku sekeluarga xpenah2 pindah drp aku lahir smpi laa skrg. Lebih sentimentalnya, aku dilahirkan kat umah. Mak aku kata, aku ni x nyempat2 nak kuar & ngaco org nk tido jek hahaha… sbb apa? Sbb aku menjenguk dunia pd jam 12.55 tgh malam ekekek

Pertama kali bjauhan drp umah utk jangka waktu yg lama adalah bila aku masuk skolah asrama penuh kt Pasir Puteh, Kelantan masa F4 & F5. Pastu aku duk kat Kuala Pilah sbb aku masuk Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan (KMNS) for about a year. Then aku jd penghuni setia di bumi Darul Iman ni bila aku mula jejakkan kaki ke KUSTEM thn 2002 smpi laa KUSTEM btukar nama pd Universiti Malaysia Terengganu (UMT) awal thn ni.. :)

4. 4 rancangan TV yg aku suka:
Of course CSI Las Vegas is at the first rank!! :D Love this series!! Lg, aku suka tgk cite Mission Imposibble.. Aku try carik dvd cite ni tp x ketemu. Hah, aku suka sgt tgk cite House :D Even House ni cam kerek & sometimes annoying, but I really love this show!! :D Last skali, cite ni dh lama... Dh tak tayang dh kat tv tp aku ingat lg yg aku akan berebut nk tgk cite ni kat tv3 masa tu hehe Cite ni ttg ayah yg merupakan seorg sami & pandai berkung fu & anaknya seorg polis & of course laa terer bertumbuk hehe Love this Kung Fu: The Legend Continues series!!

5. 4 makanan kegemaran:
Nasi impit dgn kuah kacang [never could resist it!!], karipap [xkesah inti kentang atau ikan], hot chocolate [love it!!] & tentunya sambal tempoyak hehe klu ada ni mmg mkn xpandang kiri kanan dah :D

6. 4 laman web yg aku surf ari2:
Mula2 aku akan check email, then ke Belantara Jiwa aku utk tgk sape yg wat onar sepeninggalan aku [hahahaha ;P], blog Biarlah Rahsia & blog Kyora Kejora. 4 ni wajib tgk dulu pastu baru laa aku melilau2 wat menda lain hehe


Orait. Sekian, tima kaceeeeehhhh.. ;)

6 komen:

Sunan_Jati said...

weh .. cian akt ahgn.. ada org baut onar yer...

:P

- just me - said...

amboi.. taip cepat2 tu nak ke mana wahai en sunan? gerangan apakah yg dikejar2 smpi byk nau typing error hehe tp xpe, aku masih boleh paham ape yg cuba ko sampaikan hehe

haah sunan, ada org buat onar.. tp xpe laa, sekurang2nye aku tau yg belantara aku ni xkan sepi klu die mcemar duli utk buat onar kt cni.. & aku mhargainya.. :)

KYORA said...

aku tak tag la..... ekekekeke

owh ye, aku tau ko suka nasi impit dengan kuah kacang.. dan aku jugak nak kau tahu aku suka house :p

- just me - said...

iskk kan dh gtau awai2 skali: 'not officially tagged', ok? ;P

hehe ko suke jugak ek? well, welcome to the club!

tintaHati said...

mekasih kerna sudi menziarahi blog aku...hehe.. ;D

- just me - said...

anytime gf! ;D