Monday, April 14, 2008

With Love..

Tahun 1997 menyaksikan kegilaan penonton terhadap drama2 bsiri Jepun.. & semua kegilaan ni bmula sejak tayangan cite Beach Boys lakonan Yutaka Takenouchi & Takashi Sorimachi yg macho laa sposen hehe Aku xtgk pun cite Beach Boys ni, tp aku slalu sgt dgr org duk sebut2 pasal cite ni. Then aku pun cuba2 laa tgk drama Jepun yg tgh tayang kt TV3 masa tu – drama With Love.


Ring a bell to anybody?? :D

Hmm.. cane dgn ‘Hata san’ & ‘Teru Teru Bozu’?? Ahaks! Yup, kisah percintaan cyber antara seorang pencipta lagu (Hasegawa Takeshi a.k.a. Hata) dengan seorang pekerja bank (Murakami Amane a.k.a. Teru Teru Bozu) yg bmula selepas Takeshi tersilap email lagu Once In A Blue Moon [part intro je] pd Amane. Dgn skali dengar je, Amane terus suka dgn lagu tu & reply email Takeshi. Walaupun mula2 Takeshi wat dek je, tp lepas 3 kiriman email dr Amane barulah Takeshi reply smule dgn soalan “Who Are You?”.

& sejak itulah segala2nya bermula…… :) nak tau cite selanjutnye sila beli sendiri vcd@dvd ‘With Love’ di kedai2 muzik bdekatan anda.. Hehehe ;P Xpun g kat website2 ni:

Even aku penah tgk cite tu kt tv dulu2 tp aku cam ingat2 lupe laa.. So nk jadikan cite, mase aku 3rd year (thn 2004) coursemate aku ade beli vcd original cite tu & aku pun copy sume episod dlm computer aku. Aku tgk cite tu ada laa 2 3 kali sblm aku delete dr hard disk com aku hehe dulu mane ade burn2 cd ni. Klu ada pun xmampu laa lagi masa tu… :D

Apepun, lps aku delete cite tu, demam tgk cite2 Jepun pun reda. Walaupun demam cite2 Korea & telenovela2 Latin, Filiphina, Indonesia, Thailand, dll melanda, tp aku skit pun xtpengaruh nk tgk.. Hehe.. Baguih laa jugak.. Kurang aku tcanguk dpn tv, byk laa mase aku tuk mende lain especially baca novel :D

But then, masa aku duk mnyewa kt umah tepi airport, housemate aku plak yg byk koleksi cite2 Jepun ni. Since aku xbyk keje mase tu, so aku pun layan laa… Byk gak cite aku tgk cam cite Pride [hero: Takuya Kimura, cite pasai pemain2 hoki], Kimi Wa Petto @ You Are My Pet [hero: Jun Matsumoto, cite pasai sorg lelaki yg jd 'pet' sbb nk tmpt tinggal hehe hero ni aku suke!! :D], Long Vacation [hero: Takuya Kimura, cite pasai pemain piano yg pemalu & perempuan yg kena tinggal masa hari kawen dia] & Gokusen [Jun Matsumoto ada gak blakon dlm cite ni, kisah ttg seorg guru wanita yg bjaya mdidik anak2 muridnye yg nakal2 drp kelas plg dibenci guru]. Sume cite2 ni aku suke!! \(^-^)/

Aku layan gak cite2 Korea cam Love Story from Harvard, A Successful Story of A Bright Girl, Full House, Windstruck, My Sassy Girl, etc. Apepun, aku byk dipengaruhi oleh cik tinta dlm pdedahan aku dgn cite2 Korea ni dulu hehe

Aku suke lg cite Jepun drp Korea. Mungkin sbb aku suke dgr org ckp Jepun drp ckp Korea kot? Hehe.. Plus aku suke ckp Jepun, so aku leh laa blajo skit2 smbl tgk kan? :D Stkt ni dlm koleksi drama2 Jepun aku: Hana Yori Dango 1 & 2, Good Luck, Love Generation, GTO – Great Teacher Onizuka, Psycho Doctor, Attention Please!, Last Christmas, Beach Boys, Kimi Wa Petto, Long Vacation; dan yg tbaru Gift, Beautiful Life, & With Love.. (^-^)

Hah, berbalik pd cite With Love td. Sebenarnya aku baru beli dvd cite tu masa aku g Tesco Ampang bebaru ni. Dgn harga semurah RM 18.90, aku x pk byk kali tuk beli dvd tu :D & aku baru je pas khatamkan cite tu sat2 tadi hehe.. Skrg aku nk layan lagu Once In A Blue Moon & lena dibuai mimpi2 indah dgn melodi indah lagu ni.. ;) Nite2!!

4 komen:

tinta said...

Uhuhk uhuk....tersedak aku hehe... aku pun suka citer with love tu...kalo tau ko jumpa dvd tu nak suh ko beli satu kat aku pasai dah lama aku cari habuan masa lapang...huhuhu....

- just me - said...

Tinta:

Uiihhh.. sampai tersedak tuh!! :D Hee ko pun suke jugak ek? Baru aku tau... Tp klu aku gtau kat ko pun pasai dvd tu still aku xleh nak belikan utk ko gak sbb masa tu tinggal satu je lg dvd cite tu hehe yg vcd nye ade laa 1-2 kotak lg :)

Xpe, aku blk kg sok aku copy @ burn kan utk ko cite tu ek? ;)

tintaHati said...

wahhh nak burn utk aku? best best! tak sabo nak tgk.... ;D

- just me - said...

Heheh.. Sabo2.. Kena tunggu aku blk kg dulu baru aku leh burn kan utk ko.. ;P

X nyompek2..