Wednesday, July 2, 2008

Just Around the Corner...

Sekarang hari2 aku x lagi di makmal, sebaliknya aku lebih byk habiskan masa kat mini teater (MT). Apalagi klu bukan train dak2 koir. Dari jam 9 sampai 12.30 tghari, break kejap, smbung lg kul 2 smpi 5 ptg. Kdg2 tu mbawak ke malam huhu capek2!! Aku sampai sakit2 blkg & kering2 dah anak tekak mengajo..

Plg mnyedihkan aku drp kira2 40 org ahli, 12 org je yg dtg utk lthn intensif awal ni. Yg lain2 tu ada yg ngelat malas nak blk cuti awal, ada yg gatal2 gi jd faci Minggu Jalinan Mesra (MJM) student2 UMT yg baru, pun ada yg lom abis praktikal lg [yg ni excuse diterima huhu..]

Tp bagus jugak dtg skit2 dulu ni.. Leh aku concentrate sorg2. Bile dah suh nyanyi sorg2 tu laa baru aku tau/sedar betapa sumbang mambang & tercampak ke lautnye nyanyian diorg selama ni.. Yelah, bese nyanyi ramai2.. Mana nak dgr sgt kan.. Tp xtau laa plak bile kena nyanyi sorg2 tu tibe2 jd nervous smpi nyanyi pun lari tune hehehe

Tambah memenatkan aku yg dah sedia sakit2 blkg & tekak ni, ada plak rupenye yg do re mi pun sumbang abis!!! Ni masa kes test sorg2 laa ni. Tp aku x bajet laa do re mi pun sumbang.. Adeh... Naik migrain aku ari tu wpun dlm sejarah perubatan aku x penah ada migrain hehehe :P Sakit kepala, sakit dada, sakit pinggang, sesak nafas, sume ada.. Pendek kata satu badan laa.. Tu lom campo sakit ati, jiwa & perasaan aku lg tu huhu

Apepun konvo UMT 15 Julai nnt dah tinggal kurang 2 minggu je lg. 6 atau 7 hb nnt baru yg lain2 akan dtg join latihan. Hrp2 sempat laa praktis. So far, yg 12 org tu dah pun dpt empat2 buah lagu tu. Sibbaik lagu Tanah Pusaka & Jalur Gemilang dah nyanyi tahun lepas. So xde masalah sgt laa.. Tinggal lg lagu UMT, Warisan (Sudirman) & lagu Budi Bahasa je yg nak kena hafal & polish. Ahli2 group soprano pun xde lg nak praktis harmony part huhu

So, harap2nye semua bjalan lancar hari konvo tu nanti.. Daaa.. (",)v

2 komen:

Great Teacher BaniHassim said...

Wuhuuu...
Dah jadik cekgu koir skg???
Org sore besh cam ko haruslah jadik cikgu...
Huhu...

- just me - said...

Idok laa.. Aku jd conduct je. Tp wat sementara waktu ni aku kena laa jd instructor skali. Aku mane laa layak jd cekgu. Bukan ada tauliah pun :D